Kék hírek

2023.03.17. 17:59

Egy hét alatt hat olyan sofőrt fülelt le a rendőrség, akik kábítószer hatása alatt vezettek

Illusztráció

Forrás: Facebook/Politia Romana

Agerpres

Március 6-a és 12-e között a rendőrök hat olyan sofőrt füleltek le, akik kábítószer hatása alatt vezettek, és negyven további bűncselekményt lepleztek le a Biztonsági öv (Seatbelt) elnevezésű razzia során. Az országos rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint 61.179 gépkocsit ellenőriztek.
18.254 bírságot róttak ki a biztonsági öv és más biztonsági felszerelések használatának elmulasztása miatt, ebből 17.075-öt a sofőröknek, 762-t az első utasülést elfoglaló személyeknek, 262-t a gyermekülés használatának elmulasztása miatt és 155-öt a hátsó utasülést elfoglaló személyeknek.
2296 esetben szankcionáltak járművezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt; ezenkívül megbüntettek 45 motorbiciklist és 11 motorbicikli-utast. A Seatbelt ellenőrzési akció az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) programjának részeként valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában