Tiltakozás

2023.03.24. 15:43

A rendőrök, a börtönőrök és a leszerelt katonák szakszervezeteinek tagjai tüntettek Bukarestben

Forrás: ProTV

Agerpres

A rendőrök, a börtönőrök és a leszerelt katonák szakszervezeteinek több száz tagja tüntetett pénteken Bukarestben, követelve többek között a bértörvény gyakorlatba ültetését és az állami katonai nyugdíjakkal kapcsolatos diszkrimináció megszüntetését.
A tüntetők a kormány épülete előtt gyülekeztek 'Az inkompetenciátok rabszolgái vagyunk!', 'A bértörvény már nem egységes', 'A hadsereg nem egy pártot, hanem egy országot véd!' feliratú táblákkal és molinókkal. Ezt követően elindultak menetben, megállva többek között a munkaügyi, a belügyi, a pénzügyi minisztérium székhelye előtt.
A tiltakozók követelései közé tartozik a 2017/153-as bértörvényben megszabott bérszintek és bérpótlékok biztosítása, az állami katonai nyugdíjaknak a 2015/223-as törvény alapján történő aktualizálása, valamint az élelmiszerutalványokra és felszerelésre vonatkozó normák aktualizálása is. Követelik továbbá a védelmi ipar felszámolásának leállítását, és a lőpor- és lőszergyárak újranyitását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában