Ítélet

2023.02.24. 09:37

Három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték azt a nőt, akinek a kétéves ikrei kizuhantak a tizedik emeletről

Illusztráció

Agerpres

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték csütörtökön azt a nőt, akinek a kétéves ikrei kizuhantak egy ploieşti-i tízemeletes tömbház legfelső emeletéről 2021-ben.
Vizu Andreea-Violetát tavaly szeptemberben alapfokon három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a ploieşti-i bíróság, az ügyészség fellebbezése nyomán azonban a táblabíróság három év letöltendő szabadságvesztésre módosította az ítéletet.
A jogerős döntés értelmében a nőt öt évre eltiltották több jogának gyakorlásától, a társadalmi reintegrációt elősegítő programokban kell részt vennie és orvosi kezelésnek köteles alávetnie magát.
Korábban a ploieşti-i bíróság elfogadta a prahovai gyermekjogvédelmi igazgatóság keresetét, amelyben a nő szülői felügyeleti jogának megszüntetését kérték, ugyanis még van egy kisfia. A gyermek szülői felügyeleti jogát így kizárólag az édesapa gyakorolhatja.
Az eset 2021 augusztusában történt. A felügyelet nélkül hagyott kétéves és egy hónapos ikrek feltehetően felmásztak az ablak közelében elhelyezett bútordarabra, így zuhantak a mélybe. A mentősök próbálták újraéleszteni őket, de sikertelenül. Édesanyjuk eközben zenét hallgatott a másik szobában. A nyomozók szerint a nő korábban a nap folyamán pszichoaktív szereket fogyasztott. Nem is vette észre, hogy a gyermekei kiestek az ablakon, élő videózott a Facebookon, a háttérben hallani lehet a közben kiérkező mentőautók szirénáját - derül ki vádiratból. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában