Kék hírek

2023.02.09. 11:55

117 házkutatás zajlik az ukrajnai menekültek ellátására nyújtott állami támogatások illetéktelen megszerzése miatt

Illusztráció

Agerpres

Az ukrajnai menekültek ellátására nyújtott állami támogatások illetéktelen megszerzésével kapcsolatos ügyben vizsgálódnak a Máramaros megyei hatóságok. Több mint száz helyszínen zajlanak házkutatások.
Az országos rendőr-főkapitányság csütörtök reggeli tájékoztatása szerint az ügyben a Máramaros megyei rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának munkatársai Kolozs, Szatmár, Beszterce-Naszód, Szilágy és Maros megyei kollégáikkal közösen végzik a házkutatásokat egy ügyész irányításával. Az akcióban a Máramaros megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya és a korrupcióellenes szolgálat is részt vesz. Összesen 117 házkutatást végeznek és három személyt állítanak elő.
Az ügyben köztisztviselőket és további 102 személyt azzal gyanúsítanak, hogy jogtalanul részesültek összesen 2.657.650 lej állami támogatásban, amelyet ukrajnai menekültek elszállásolására és élelmezésére igényeltek. A gyanú szerint ugyanezek a személyek idén januárban több hasonló kifizetési kérelmet nyújtottak be az érintett önkormányzathoz, amelyek révén 9.765.070 lejhez jutottak volna hozzá a költségvetési tartalékalapból, az összeget azonban visszatartották a számlákon, a kifizetést elhalasztották - derül ki a rendőrségi közleményből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában