Kék hírek

2023.01.20. 16:17

További 30 napig előzetes letartóztatásban maradnak a Tate testvérek

Forrás: observatornews.ro

Agerpres

Jóváhagyta pénteken a Bukaresti Törvényszék a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) kérelmét, így további 30 napig előzetes letartóztatásban marad a bűnszervezet létrehozásával, emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal gyanúsított Andrew és Tristan Tate. Hasonló döntést hozott a törvényszék a bűnsegédlettel gyanúsított két fiatal nő, egy volt rendőr és Andrew Tate barátnője esetében is. Mind a négyen 2022. december 30-ától vannak vizsgálati fogságban.
A DIICOT szerint a brit állampolgárságú Tate testvérek és a két fiatal nő 2021 elején szervezett bűnözői csoportot hozott létre, amely emberkereskedelemmel foglalkozott Románia, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia területén.
A csoport tagjai fiatal lányokat kényszerítettek, hogy szexuális tartalmú videókon szerepeljenek, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ezáltal jelentős anyagi haszonra tettek szert a gyanúsítottak. A hatóságok eddig hat áldozatot azonosítottak, akiket Bukarest mellett, Ilfov megyében tartottak fogva. A vádhatóság szerint az egyik gyanúsított meg is erőszakolta az egyik lányt. A rendőrség eddig a szervezett bűnözői csoport hat áldozatát azonosította.
A nyomozás során a DIICOT ügyészei lefoglaltak a Tate testvérek által Romániában birtokolt tíz ingatlant (lakóépületeket és telkeket), valamint 15 luxusjárművet: három Porsche, két BMW, két Ferrari, egy Aston Martin, egy McLaren, egy Lamborghini és öt Mercedes autót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában