Plágium-ügy

2023.01.26. 20:04

Lucian Bode fellebbezett a Szilágy megyei törvényszék ítélete ellen

Agerpres

Lucian Bode belügyminiszter megfellebezte a Szilágy megyei törvényszék január 17-i ítéletét, amellyel a bírák megalapozatlanként elutasították azt a kérését, hogy függesszék fel a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemnek (BBTE) a doktori disszertációja felülvizsgálatára vonatkozó határozatát. A fellebbezést csütörtökön regisztrálták a Szilágy megyei törvényszék honlapján.
A BBTE még 2022. november 24-én bejelentette, hogy a sajtóban megjelent újabb plágiumgyanúk miatt ismét megvizsgálja Lucian Bode belügyminiszter doktori dolgozatát. Az egyetem közleménye szerint az etikai bizottság megállapította, hogy a belügyminiszter doktori dolgozatával kapcsolatos plágiumvádak többsége megalapozott. Az intézmény közölte azt is, hogy nem áll módjában szankciókban részesíteni az egyetemi közösségen kívüli személyeket, ezért az etikai bizottság felszólította Lucian Bodét, hogy javítsa ki a dolgozatát és vonja vissza a disszertáció alapján kiadott könyvet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában