Hóvihar

2023.01.28. 13:30

Időjárási veszélyhelyzetet hirdettek ki Vrancea megyére

Iőjárási veszélyhelyzetet hirdettek ki Vrancea megyére a sűrű havazás és hóviharok miatt.

Forrás: GettyImages

Agerpres

Az időjárási veszélyhelyzet elrendelését a Vrancea megyei vészhelyzeti bizottság kérte szombat reggel, az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) pedig jóváhagyta azt. Nicuşor Halici prefektus szombati sajtótájékoztatóján elmondta, tizenegy országútszakasz és nyolc megyei út van jelenleg lezárva a megyében, elzárt települések azonban nincsenek, és az áramellátással sincsenek problémák. A prefektus a katonaság segítségét kérte a hóeltakarításban.

A veszélyhelyzet kihirdetése lehetővé teszi a helyi és megyei hatóságok számára – egyebek mellett – a mentőegységek számának növelését, a szomszédos megyék készenléti szerveinek riasztását és a más intézményektől való segítségkérést.

A megye lakosságát RO-ALERT-üzenetben figyelmeztették a veszélyhelyzetről, felkérve őket, hogy tartsák be a hatóságok utasításait, lehetőleg ne induljanak útnak, és szükség esetén hívják a 112-es egységes segélyhívószámot.

Vrancea megyében narancssárga riasztás van érvényben vasárnapig a havazás és hófúvások miatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában