Vízum

2022.11.30. 17:24

A vízumkötelezettség eltörléséről tárgyalt a román és az amerikai külügyminiszter

Fotó: Stefani Reynolds / AFP

Agerpres

Bogdan Aurescu a román állampolgárok vízumkötelezettségének eltörléséről is tárgyalt Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel. Erről a NATO-külügyminiszterek kétnapos bukaresti értekezletét lezáró szerdai sajtótájékoztatón számolt be a román diplomácia vezetője. Közlése szerint abban állapodtak meg a kérdésben "nyitottságot mutató" Antony Blinkennel, hogy tájékoztató kampány induljon Romániában a vízumkérelmezők által teljesítendő feltételekről, csökkentve az elutasítások számát.
Aurescu szerint a kampánnyal kiszámíthatóbbá tennék a romániaiak számára a vízumkérelmezést. „Aki befizeti azt a 160 dolláros vízumkérelmi díjat, tudni fogja, hogy nem veszíti el a pénzt, hanem meg fogja kapni vízumot, mert megfelel az amerikai hatóságok által megkövetelt kritériumoknak” - magyarázta a külügyminiszter, akinek reményei szerint a következő időszakban lesznek előrelépések a vízumkötelezettség eltörlésének ügyében.

 

Címkék#vízum#usa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában