Politika

2022.11.28. 12:12

A PSD felszólította a DNA által őrizetbe vett Niculae Bădălăut, hogy mondjon le a Számvevőszékben betöltött tisztségéből

Forrás: libertatea.ro

Agerpres

A Szociáldemokrata Párt (PSD) felszólította Niculae Bădălăut, hogy mondjon le a Számvevőszék alelnöki tisztségéből, miután az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 24 órára őrizetbe vette megvesztegetés és befolyással üzérkedés gyanúja miatt.
A PSD úgy véli, hogy miután a DNA bűnvádi eljárást indított ellene és elrendelte őrizetbe vételét, Niculae Bădălău nem folytathatja tevékenységét a Számvevőszéknél. „További tisztségben maradása súlyosan rontaná az intézmény hitelét. Emiatt lemondása lenne a legjobb módja annak, hogy megvédjük a román állam egyik alapvető intézményének megítélését” - olvasható a párt hétfői közleményében.
Ionuţ Moşteanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szóvivője hétfőn bejelentette, hogy hivatalos kérelmet nyújtott be a parlamenti költségvetési bizottság összehívására és a korrupciós ügyben őrizetbe vett Niculae Bădălău menesztésre a Számvevőszék alelnöki tisztségéből. Az USR szóvivője Facebook-bejegyzésben közölte ezt, és leszögezte: a Szociáldemokrata Pártnak PSD) és a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) meg kell szavaznia Bădălău menesztését, „a televízióban adott nyilatkozatok nem elegendőek”. Moşteanu csatolta bejegyzéséhez a házbizottságokhoz címzett kérelmet. Cătălin Drulă, az USR elnöke vasárnap este bejelentette, hogy alakulata kérni fogja hétfőn a parlamentben Niculae Bădălău menesztését a Számvevőszék audithatóságának alelnöki tisztségéből.
Niculae Bădălău volt szociáldemokrata szenátort vasárnap este vette 24 órára őrizetbe az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). A DNA vasárnap este kiadott közleménye szerint Niculae Bădălăut, aki a tettek végrehajtásakor a Számvevőszék tanácsosa és az audithatóság alelnöke volt, megvesztegetéssel és befolyással üzérkedéssel gyanúsítanak egy több mint 7 millió lej értékű szerződéssel kapcsolatban. Ugyanebben az ügyben őrizetbe vették egy kereskedelmi vállalat képviselőjét is megvesztegestésben való bűnrészesség gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában