Részvétnyilvánítás

2022.09.08. 21:49

Iohannis: II. Erzsébet királynő a modern kori történelem alakítója volt

Részvétnyilvánító üzenetet adott ki csütörtökön Klaus Iohannis államfő II. Erzsébet királynő halála alkalmából, hangsúlyozva, hogy a brit uralkodó a hűség és a közszolgálat iránti elkötelezettség szimbóluma volt.

Agerpres


"Őszinte részvétemet fejezem ki II. Erzsébet királynő elhunyta alkalmából. Őfelsége hét évtizeden át tartó uralkodása meghatározta a modern kori történelem alakulását, a hűség és a közszolgálat iránti elkötelezettség kivételes szimbóluma. A románok a brit nép és a királyi család mellett állnak" - írta az államfő a Twitteren.

II. Erzsébet királynő csütörtökön hunyt el, életének 97. évében. A világ leghíresebb uralkodóját skóciai Balmoral kastélyában érte a halál, családja körében. Mellette volt elsőszülött fia, Károly herceg is, aki édesanyja halálával automatikusan a helyére lép.

A Buckingham-palota zászlóját félárbocra eresztették, amikor a királynő halálhírét bejelentették, a palota előtt több százan gyűltek össze - közölte az AFP. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában