Adatok

2022.08.08. 15:57

Egy hét alatt mintegy ötezerrel csökkent az új koronavírusos megbetegedések szám

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter hétfőn közölte, hogy egy hét alatt mintegy ötezerrel csökkent Romániában az új koronavírusos megbetegedések száma.

Agerpres
'Egy hét alatt körülbelül 5000-rel csökkent a heti szinten regisztrált új esetek száma, és míg két héttel korábban az új esetek napi átlaga 8400-ra volt tehető, addig a múlt héten a napi átlag 7400 körüli volt. Ez jelelentős csökkenés. Reméljük, hogy ez a tendencia folytatódik, és az elkövetkező hetekben is csökkeni fognak az esetszámok. Lehet lesz egy platófázis is egy-két hétig, majd a csökkenés folytatódhat' - számolt be sajtótájékoztatón a miniszter.
Rafila szerint "nem lehet "rendkívül pontos" előrejelzéseket tenni a koronvírusos esetek helyzetéről. "Még nem lehet tudni, hogy mi lesz a tendencia a következő időszakban. Nem tudunk rendkívül biztos előrejelzéseket tenni, de a tendencia egyértelműen csökkenő, és ennek örülünk, mert így nem válnak túlzsúfolttá a kórházak' - fűzte hozzá a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában