Bejelentés

2022.08.16. 13:26

Az RMDSZ-szel való nézeteltérések miatt kilépnek Szatmár megye és Szatmárnémeti vezetőségéből a PNL tisztségviselői

Az RMDSZ-szel való nézeteltérések miatt kilépnek a Szatmár Megyei Tanács és a szatmárnémeti polgármesteri hivatal vezetőségéből a Nemzeti Liberális Párt (PNL) tisztségviselői.

Agerpres
Ezt a PNL Szatmár megyei elnöke, Adrian Cozma jelentette be keddi sajtótájékoztatóján. A parlamenti képviselő azzal érvelt, hogy a 'hegemonista politikájú' RMDSZ nem viselkedett tisztességes partnerként.
Cozma kifejtette: az RMDSZ nem számolt azzal, hogy a liberálisokat a választási kampányban tett ígéretek teljesítése foglalkoztatja, nem a politikai tisztségek. 'Az alpolgármesteri és a megyei tanács alelnöki tisztségével vagy anélkül, a Szatmár megyei PNL hozzájárul a megyeszékhely és Szatmár megye számára fontos célkitűzések eléréséhez. Szavazóinkat nem lehet megvásárolni' - jelentette ki a parlamenti képviselő.
A politikus a Szatmár megyei RMDSZ-t a közérdekű információkhoz való hozzáférés ismételt megtagadásával, az európai alapokból finanszírozott munkálatok késleltetésével és a közpénzek RMDSZ-hez való irányításával vádolta.
'Lépésünk nem irányul senki ellen. Mi az RMDSZ-szel vitázunk, a magyar közösséggel nincs problémánk. Az RMDSZ nevű párttal ütköztetünk nézeteket, amelyről kiderült, hogy kettős irányítású. Benne van Románia kormányában, de a budapesti kormányban is' - jelentette ki Adrian Cozma.
A PNL Szatmár megyei elnökének kijelentésére reagálva a Szatmár megyei RMDSZ kedden közleményt adott ki. Ebben azzal vádolják a liberálisokat, hogy 'a rombolás és a gáncsolás politikáját helyezték előtérbe', akadályozva a fejlesztéseket. Szerintük a PNL színeiben mandátumot nyert polgármesterek munkáját is veszélyezteti, hogy alá vannak rendelve 'egyetlen ember személyes érdekeinek'.
Az RMDSZ emlékeztetett arra, hogy a folyamatban lévő fejlesztések befejezéséhez és újak elindításához egységes nézeteket valló többségre van szükség a megyei és helyi önkormányzatokban is. 'A Szatmár Megyei RMDSZ, a Szociáldemokrata Párt és a Népi Mozgalom Pártja támogatja Szatmár megye fejlesztését. Egy politikai alakulatnak a lakosság érdekeit kell képviselni, bizonyos elvek szerint és a normalitás talaján állva kell működnie' - szögezik le a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában