Belügyi tárca

2022.07.31. 22:04

A szombati nap folyamán 855 személy gépjárművezetői jogosítványát vonták be a rendőrök

Agerpres

A közlekedésrendészet munkatársai folytatták a súlyos közlekedési balesetek megelőzésére és leküzdésére irányuló akciókat, az elmúlt 24 órában 855 sofőr gépjárművezetői jogosítványát vonták be és 189 jármű forgalmi engedélyét vették el.
A belügyminisztérium vasárnap kiadott közleménye szerint ugyanebben az időszakban a közrend és a béke fenntartására, a törvénytelenségek megelőzésére és leküzdésére, a közúti biztonság növelésére, az államhatár felügyeletére és ellenőrzésére, valamint a vészhelyzetekben való hatékony beavatkozás biztosítására irányuló intézkedések során 8588 kihágást állapítottak meg, amelyekért közel 3,5 millió lej értékben szabtak ki bírságot.
A katasztrófavédelmi felügyelőség munkatársai 45 bírságot szabtak ki összesen 12.000 lej értékben a katasztrófák megelőzését célzó szombati ellenőrzésekkor.
A rendőrök és csendőrök 160 bűncselekményt elkövető személyt értek tetten a szombati nap folyamán. Emellett a rendőrségnek 17 országos vagy nemzetközileg körözött személyt sikerült megtalálnia – számolt be közleményében a tárca. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában