Románia

2022.06.27. 17:09

USR: az energiaügyi miniszter ismét megfutamodott az ellene benyújtott egyszerű indítvány elől

Forrás: gov.ro

Agerpres

Nem tud részt venni Virgil Popescu energiaügyi miniszter az ellene benyújtott egyszerű indítvány hétfőre tervezett vitáján. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szerint a tárcavezető ismét "megfutamodott" az indítvány elől.

Az energiaügyi miniszter levélben tájékoztatta az alsóházat, hogy nem tud részt venni az ellene benyújtott, Virgil Popescunak mennie kell. A románok megoldásokat várnak című egyszerű indítvány vitáján, mivel hétfőn Luxemburgban tartózkodik, ahol az uniós tagállamok energiaügyi minisztereinek ülésén vesz részt.

Az USR szerint a tárcavezető immáron másodszorra "futamodik meg" egy ellene benyújtott indítvány elől. A dokumentumről az eredeti program szerint szerdán szavazott volna a plénum, amennyiben hétfőn sor került volna a vitára.

Az USR alsóházi frakciójának vezetője, Ionuţ Moşteanu kérte, hogy a vitát halasszák el szerdára, a PSD és a PNL frakcióvezetői azonban elutasították az igénylést. Így kevés esély van arra, hogy az ülésszak végéig megvitassák az indítványt - áll még az ellenzéki alakulat közleményében.

Címkék#USR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában