Megerősítés

2022.05.13. 13:16

Meghosszabbították május 27-éig a népszámlálás önkitöltéses szakaszát

Agerpres

Meghosszabbították május 27-éig a romániai népszámlálás önkitöltéses szakaszát - erősítette meg pénteki sajtótájékoztatóján az Országos Statisztikai Intézet (INS) elnöke. Tudorel Andrei rámutatott, az INS javaslatot tett a népszámlálással foglalkozó központi bizottságnak (CCRP) az önkitöltéses szakasz meghosszabbítására, és dacára annak, hogy a testületnek számos tagja van, több intézmény képviseletében, mindössze két óra alatt megszületett a javaslatot jóváhagyó döntés. Ennek értelmében az önkitöltéses szakasz május 27-éig tart, a személyes lekérdezéses szakasz pedig május 31-e és július 17-e között zajlik majd.
Az INS elnöke szerint egyrészt a nagy érdeklődés miatt döntöttek a népszámlálás önkitöltéses szakaszának meghosszabbítása mellett, másrészt pedig takarékossági okokból, minden online kitöltött kérdőív ugyanis 7-10 lejes megtakarítást jelent az államnak.
Tudorel Andrei beszámolt arról is, hogy az elmúlt egy hétben meghaladta a 400 ezret az online kitöltött kérdőívek száma. A népszámlálás elejétől május 12-éig több mint 8,4 millió kérdőívet töltöttek ki, így a részvételi arány elérte a 44 százalékot az önkitöltéses szakaszra célul kitűzött 35 százalékhoz képest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában