Látogatás

2022.04.14. 15:59

Florin Cîţu: Hivatalos látogatást fogok tenni Kijevben

Forrás: gov.ro

Agerpres

Florin Cîţu, a szenátus elnöke megerősítette, hogy hivatalos látogatást készül tenni az ukrán fővárosban. "Hivatalos látogatásra megyek Kijevbe, Ukrajnába, Ruszlan Sztefancsuk házelnök meghívására"- írta Florin Cîţu a Facebookra. A felsőház elnöke hozzátette, meg fogja látogatni a háború sújtotta területeket, azokat, ahol az orosz hadsereg atrocitásokat követett el. Ugyanakkor az ukrán hatóságokkal Ukrajna háború utáni újjáépítéséről fog tárgyalni, amelyben Románia is részt kíván venni.

Marcel Ciolacu képviselőházi elnök is tagja a Kijevbe látogató román parlamenti küldöttségnek

A képviselőház elnöke, Marcel Ciolacu csütörtökön a DC News-nak nyilatkozva elmondta, a szenátus elnökével együtt őt is meghívták Kijevbe, és részt vesz a román küldöttségben, amelyet reményei szerint Volodimir Zelenszkij ukrán államfő is fogad majd. Hozzátette, hogy az ukrajnai tárgyalásokon terítékre kerül az ukrajnai román közösség ügye is. Ciolacu emlékeztetett arra, hogy az Ukrajnának szánt nemzetközi humanitárius segélyek 70 százaléka Románián keresztül jut el a rászorulókhoz. "Szolidárisnak kell lennünk az egyenlőtlen katonai harcot vívó ukrán néppel" - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában