Napirend módosítás

2022.03.29. 18:36

Mégsem vitatják meg szerdán a képviselőházban a kulturális miniszter elleni egyszerű indítványt

Forrás: Agerpres

 

Agerpres

 

Nem vitatják meg szerdán a képviselők a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) egyszerű indítványát Lucian Romaşcanu kulturális miniszter ellen – döntötte el kedd délután a házbizottság.

A testület azzal indokolta a napirend módosítását, hogy szabálytalanságot észleltek az egyszerű indítvány benyújtásához szükséges aláírásokkal kapcsolatban.

A házbizottság korábban úgy döntött, hogy az USR indítványát szerdán 11 órától vitatja meg a képviselőház, a szavazást pedig jövő héten tartják. A módosított napirend szerint szerdán csak szakbizottsági ülések lesznek a képviselőházban.

Az USR kedden egyszerű indítványt nyújtott be a képviselőházhoz Lucian Romaşcanu kulturális miniszter ellen a Bukaresti Nemzeti Színháznál kirobbant botrány miatt.

Hétfőn a párt a fővárosi intézmény igazgatója, Mircea Rusu leváltását kérte a minisztertől, miután vasárnap a Dan Puric színész-rendező egyéni előadására érkező nézőknek a Certitudinea (Bizonyosság) című, az USR szerint "nacionalista, revansista, rasszista és Európa-ellenes" lap példányait osztogatták.

A párt azt állítja, a színházigazgató tudott a kezdeményezésről, mert maga is a teremben ült. Emellett azt is felrótta Rusunak az USR, hogy megtagadta egy, a háború sújtotta ukrajnaiak megsegítését célzó humanitárius kampány lefolytatását, és hogy befogadta a színház a "közismerten Oroszország- és Putyin-párti" Dan Puric produkcióját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában