Románia

2022.03.30. 12:48

Ciolacu: Növelni kell a kórházi páciensek étkezési fejkvótáját

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök szerdán kijelentette, mivel valamennyi élelmiszer megdrágult, a jelenlegi 11 lejről 20 lejre kell növelni a kórházi páciensek étkezési fejkvótáját. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke az alakulat székhelyén nyilatkozott az újságíróknak, leszögezve, hogy Alexandru Rafila egészségügyi miniszter a napokban a pénzügyminiszter és a kormányfő elé terjeszti a javaslatot, és lehetséges, hogy már ezen a héten, vagy a jövő héten elfogadják. "Ez nem hóbort vagy alamizsna, a gazdasági helyzet kényszeríti ki ezt a lépést, és a kormánynak kell szabályoznia" - tette hozzá.

 

Hétfőn véglegesíti a koalíció az alacsony jövedelműek támogatásáról szóló intézkedéscsomagot

 

A jövő hétfői koalíciós ülésen vitatják meg a kormánypártok vezetői az alacsony jövedelműek támogatásáról szóló intézkedéscsomagot - közölte szerdán a Szociáldemokrata Párt elnöke. Marcel Ciolacu a PSD székházában tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a szociáldemokraták a gazdasági szereplőkre is kiterjedő intézkedéseket indítványoznak, és a másik két kormánypártnak, illetve a miniszterelnöknek is vannak javaslatai. Szerdán az a döntés született, hogy ezeket a koalíció jövő hétfői ülésén vitatják meg - számolt be a politikus.

 

A PSD elnöke hozzátette, hogy a koalícióban jóváhagyott intézkedéscsomag alapján az érintett minisztériumok sürgősségirendelet-tervezeteket terjesztenek a kormány elé. Marcel Ciolacu eldöntöttnek tartja, hogy az alacsony jövedelműeket utalványokkal fogja segíteni az állam. E szerint az 1500 lejnél kisebb jövedelmű nyugdíjasok kéthavonta 50 euró értékű utalványt, a szülők pedig - jövedelmük függvényében - tanszer- és ruhatámogatást kapnak. Az Európai Bizottság 700 millió eurós keretet hagyott jóvá erre a célra, amit a kormány uniós alapokból készül fedezni - részletezte a politikus. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában