Románia

2022.02.27. 13:18

Az USR elnöke bírálta George Simiont a vasárnapra meghirdetett AUR-tüntetés miatt

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Bírálta vasárnap a Mentsétek meg Romániát Szövetség (AUR) elnöke a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnökét, George Simiont, amiért kormány- és államfőellenes tüntetést hirdetett 14 órára a bukaresti Egyetem térre. Facebook-bejegyzésben Cătălin Drulă azt írta: miközben a civilizált világ összefog Vlagyimir Putyin orosz államfő ellen, a romániaiakat pedig a háború miatt szétszakadt ukrajnai családok megsegítése foglalkoztatja, az AUR politikusa "manipulálja a bajba jutott embereket". 

 

"A mára tervezett tüntetést is azt bizonyítja, hogy az AUR vezetői Moszkva ügynökeiként tevékenykednek Romániában, és ennek a szélsőséges pártnak az a célja, hogy Romániát kiléptesse a NATO-ból és az EU-ból" - fogalmazott az USR elnöke. Hozzátette, az AUR terve kudarca van ítélve, mert "Románia szereti a szabadságot és a demokráciát". George Simion 14 órára tüntetést hirdetett a fővárosi Egyetem térre, ahonnan a demonstráció résztvevői a Cotroceni-palota elé vonulnak. A tiltakozó menet megáll majd a bukaresti orosz nagykövetség előtt is - nyilatkozta korábban az AUR társelnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában