Románia

2022.01.24. 16:23

Újabb 114 ezer adag gyerekeknek szánt Pfizer-vakcina érkezik kedden

Illusztráció

Agerpres

 

Újabb 114 ezer adag, 5-11 éves gyerekeknek szánt Pfizer-vakcina érkezik kedden Romániába - tájékoztatott hétfőn az oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

A koronavírus elleni oltóanyagot a bukaresti, a kolozsvári és a temesvári repülőtérre szállítják, ahonnan az országos és a regionális lerakatokba kerül. A gyerekek oltása január 26-án kezdődik.

Közleményében a CNCAV emlékeztetett arra, hogy időpontot az oltási platformon lehet előjegyezni P_Ped néven szereplő oltóközpontokban, a szülők vagy törvényes képviselők felhasználói fiókján keresztül. Jelenleg 220 ilyen oltópont szerepel a platformon. Elérhetőségük térképe ezen a webcímen megtekinthető: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Az 5-11 évesek előjegyzés nélkül is megkaphatják a vakcinát a gyerekeknek létrehozott oltópontok valamelyikében vagy azokban a háziorvosi kabinetekben, amelyek rendeltek az oltóanyagból.

Az 5-11 éves korosztály 10 mikrogramm oltóanyagot kap dózisonként a Comirnaty (a Pfizer/ BioNTech által kifejlesztett vakcina) oltásból, az első és a második dózis felvétele között 21 napnak kell eltelnie.

A Különleges Távközlési Szolgálat január 13-tól tette lehetővé időpont foglalását gyerekek számára az országos oltási platformon. Január 24. 8 óráig 3355 szülő élt ezzel a lehetőséggel - tájékoztatott a CNCAV. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában