Románia

2022.01.26. 13:15

Egészségügy: az elvégzett koronavírustesztek pozitivitási aránya 31,44%

Forrás: europa.eu

Agerpres

 

Az egy nap alatt elvégzett koronavírustesztek pozitivitási aránya 31,44 százalék - közölte szerdán az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 34.255 új koronavírusos megbetegedést jegyeztek Romániában 108.937 teszt eredményének feldolgozása nyomán, ami 31,44 százalékos pozitivitási arányt jelent.

A minisztérium felkéri mindazokat, akik a Covid-19 tüneteit (láz, köhögés, fáradtság, fejfájás, ízlelés- és szaglásvesztés) észlelik magukon, kérjék a tesztelést családorvosuknál, a megyei egészségügyi igazgatóságnál vagy a 112-es egységes segélyhívószámon.

Azokat, akiknek a tesztje pozitív, az állapotfelmérő központokban kivizsgálják, és felírják nekik a megfelelő kezelést.

"Figyelem: a betegség súlyos formái, agresszív tünetek esetén hívják azonnal a 112-es számot" - figyelmeztet a minisztérium.

Közegészségügyi szakértők szerint továbbra is a védőoltás a leghatékonyabb módszer a COVID-19 súlyos formái és az elhalálozás megelőzésére. A jelenleg az intenzív osztályon kezelt 692 beteg közül 585-en oltatlanok. Ugyanakkor a koronavírussal összefüggésbe hozható 94 haláleset közül 77 oltatlan fertőzöttnél következett be - áll még a közleményben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában