Románia

2022.01.28. 15:49

Ciucă: A nyugdíjrendszer reformja fontos célkitűzés

Forrás: gov.ro

Agerpres

Fontos célkitűzésnek nevezte pénteken a miniszterelnök a nyugdíjrendszer reformját. Nicolae Ciucă szerint ezt úgy kell megvalósítani, hogy „a románok egy életen át tartó munka után tisztességes megélhetés biztosító jövedelemhez jussanak”.

 

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárával közös sajtótájékoztatóján a kormányfő emlékeztetett arra, hogy a nyugdíjrendszer reformja az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt célkitűzések egyike, és előkelő helyen szerepelt a PNRR megvalósítását koordináló tárcaközi bizottság csütörtöki ülésének napirendjén is. „Továbbra is teljes figyelmet szentelünk a reform megvalósításának” – jelentette ki a miniszterelnök.

 

Az OECD főtitkára hivatalos látogatáson tartózkodik Bukarestben. Mathias Cormann tárgyalt Nicolae Ciucă miniszterelnökkel, és részt vett a kormánypalotában a Románia gazdasági helyzetéről szóló jelentés bemutatásán. A főtitkárt pénteken Klaus Iohannis államfő is fogadta a hivatalában.

 

A megbeszélésen az államfő üdvözölte az OECD Tanácsának a szervezet bővítésére vonatkozó döntését, amely megnyitja az utat Románia számára az OECD-hez való csatlakozási tárgyalások elkezdéséhez. Iohannis ugyanakkor köszönetet mondott a főtitkárnak és a tagállamoknak a támogatásukért.

 

A román államfő megerősítette, hogy Románia a szükséges reformok végrehajtása és az ország fenntartható gazdasági fejlődésének előmozdítása érdekében továbbra is szoros együttműködést kíván folytatni a szervezet struktúráival. Hangsúlyozta, hogy Románia és az OECD között kiváló az együttműködés az oktatás terén, és reményét fejezte ki, hogy ez az együttműködés tovább erősödik a Képzett Románia program keretében.

 

Mathias Cormann gratulált Románia csatlakozási szándékának kinyilvánításához, és kijelentette, hogy országunk a szervezet legaktívabb partnerei közé tartozik. Ugyanakkor biztosította a román felet, hogy az OECD kész támogatni hazánkat a kitűzött célok elérése, az intézmények megszilárdítása és a gazdasági-társadalmi fejlődés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában