Románia

2022.01.17. 18:15

A PNL javaslata szerint a háztartási fogyasztók korlátozott ideig szabályozott árat fizetnének az energiáért

Florin Citu, propunerea Partidului National Liberal (PNL) pentru preluarea portofoliului Finantelor in guvernul Ludovic Orban (S), este audiat in comisia de specialitate, marti 29 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) azt javasolja, hogy a háztartási fogyasztók korlátozott ideig szabályozott árat fizessenek az energiáért, a kis- és középvállalkozások számláit pedig kompenzálja az állam - jelentette ki az alakulat elnöke, Florin Cîţu a koalíciós pártok vezetőinek hétfő esti ülése előtt.

A szenátusi elnök rámutatott, elképzeléseik szerint legtöbb hat hónapos időszakra térnének vissza a szabályozott energiaárakhoz.

A kis- és középvállalkozásokat különféle kompenzálási intézkedésekkel segítenék - tette hozzá.

Nicolae Ciucă miniszterelnök az ülés előtt elmondta, a kormány az energiaár-emelkedés hatásainak enyhítésére irányuló több javaslatot is megvizsgált, amelyeket a koalícióban is megvitatnak. A fő cél a kiszolgáltatott fogyasztók és az alapintézmények védelme, valamint a gazdaság működésének biztosítása - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában