ünnepek előtt

2021.12.19. 19:08

Már több mint 14 ezren kitöltötték a digitális beutazási adatlapot

Több mint 14.000 személy töltötte ki vasárnap a Romániába lépéshez szükséges digitális beutazási adatlapot - közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Forrás: Inquam Photos / Ciprian Petcuț

Agerpres

A GCS arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a https://plf.gov.ro platform üzembe helyezésétől 18 óráig 35.549 fiókot hoztak létre, és 14.212 ember készített digitális belépési adatlapot (PLF). A platformon fiókot létrehozó és az adatlapot kitöltő személyek száma közötti különbséget azok az érdeklődők teszi ki, akik látni akarták, hogy néz ki az alkalmazás, milyen adatokra van szükség, illetve milyen lépések szükségesek a kitöltéséhez - tájékoztat a hatóság.

A legtöbben - 5221-en - a bukaresti Henri Coandă nemzetközi repülőteret jelölték meg az országba való belépés helyszíneként. A kolozsvári Avram Iancu nemzetközi repülőtéren 1193-an, a nagylaki határátkelőnél 955-en, a borsi határátkelőnél 742-en, a nagylaki autópálya-határátkelőnél 708-an terveznek bejönni az országba azok közül, akik vasárnap töltötték ki a PLF-et.

A digitális beutazási adatlap (PLF - Passenger Locator Form) hétfőtől válik kötelezővé mindazok számára, akik Romániába készülnek utazni. Vasárnaptól kezdődően, elektronikus formában lehet kitölteni a https://plf.gov.ro alkalmazásban. Az adatlapot nem kell kinyomtatni, mert a személyazonossági igazolvány vagy útlevél szkennelésekor az űrlapon szereplő adatok megjelennek a határrendészet számítógépes alkalmazásában.

Az adatokat helyesen kell bevezetni, mert a rendszer össze van kapcsolva a személyi nyilvántartások és adatbázis-kezelés igazgatósága (DEPABD), a határrendészet, valamint a fertőzötteket és karanténban levő személyeket nyilvántartó Corona-forms informatikai rendszerével. A dokumentumot már 18 tagállamban használják.

Címkék#határ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában