Incidens

2021.12.16. 12:39

Iohannis a Şoşoacă-ügyről: Sajnálatos incidens, amelyről kivizsgálást kérek

Forrás: digi24.ro

Agerpres

 

Sajnálatosnak nevezte az államfő a Diana Şoşoacă szenátor és az olasz forgatócsoport közötti incidenst, kijelentve, hogy az illetékes szerveknek fényt kell deríteniük arra, mi történt valójában és hogyan léptek fel a hatóságok.

"Legyen világos: az emberek jogellenes fogva tartását Romániában is bünteti a törvény" - jelentette ki a brüsszeli EU-csúcs előtti csütörtöki sajtótájékoztatóján Klaus Iohannis.

Az államfő kifejtette, elvárja, hogy valamennyi illetékes szerv vizsgálja ki, mi történt valójában és hogyan léptek közbe a hatóságok.

"Mélyreható kivizsgálást kérek, hogy többé ne történhessen meg hasonló sajnálatos incidens, ami, hogy őszintén fogalmazzak, mindeddig elképzelhetetlen volt" - jelentette ki.

Diana Şoşoacă szenátor december 10-én hívta ki a rendőrséget egy külföldi televíziós stábnak adott interjú közben, mert konfliktusba került az újságírókkal a nekiszegezett kérdések miatt.

Az ügyészek szerint Bukarest negyedik kerületi rendőrségének munkatársai szálltak ki a helyszínre, Diana Şoşoacă férje azonban rátámadt az egyik rendőrre.

Dumitru Şoşoacát hétfőn beidézték az első kerületi ügyészségre, ahol közölték vele, hogy eljárás indult ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt, és 60 napra hatósági felügyelet alá helyezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában