Tűzeset

2021.12.11. 12:55

Hargita megye: 1 millió lejes károkat okozó tűzvész pusztított pénteken Galócás egyik tömbházában

Forrás: newsweek.ro

Agerpres

A Hargita megyei Galócás (Gălăuţaş) település egyik tömbházában péntek délután pusztító heves tűzvész 12 lakást érintett, és mintegy 1 millió lejes kárt okozott - közölte szombaton a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

A lángok gyorsan szétterjedtek az egész épületben, mintegy 500 négyzetméteren pusztított a tűz. A lakóknak sikerült idejében elhagyniuk az épületet, csak két személy kapott pánikrohamot, őket a maroshévízi városi kórházba szállították.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűz valószínűsíthető oka a kályhából kieső parázs.

A lángok martalékává vált az épület teljes tetőzete, a lakrészek mennyezete, a fából készült építőelemek, a lakásokban levő bútorok, háztartási cikkek, gépek, ruhák.

A tűzoltóknak azonban sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos házakra és gazdasági épületekre.

A leégett tömbház lakói rokonoknál, szomszédoknál töltötték az éjszakát. A község polgármestere, Radu Ţăran az AGERPRES hírügynökségnek péntek este azt nyilatkozta, hogy a település kultúrotthonában berendezett 6 szobában fogja elhelyezni azokat a személyeket, akiknek nincs lehetőségük máshol meghúzniuk magukat.

Az elöljáró nem tudta pontosan megmondani, hogy hányan laktak a leégett tömbházban, de véleménye szerint körülbelül húszan. A Hargita megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint azonban mintegy 30 személy menekült ki az égő épületből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában