Döntés született

2021.11.15. 20:05

Kinevezték a közszolgálati rádió és televízió igazgatótanácsi tagjait

Kinevezte hétfőn a parlament a román közszolgálati televíziótársaság (SRTv) és a román közszolgálati rádiótársaság (SRR) igazgatótanácsának tagjait.

Fotó: Agerpres

A jelöltlistákat titkos, golyós szavazással választották meg, 380 támogató és 14 ellenszavazattal.

A SRTv igazgatótanácsát a következők alkotják: Georgică Severin, Lucian Ghimişi és Anca Dindirică (a PSD jelöltje), Radu Carp és Mihai Firică (PNL), Valentin – Andrei Enescu (USR), Nagy-Debreczeni Hajnalka (RMDSZ), Dorothea Ionescu (AUR), Christel Ţopescu (az Államelnöki Hivatal jelöltje), Dan Cristian Turturică (a kormány jelöltje), Dietlinde Dinesz és Gabriela Luminiţa Iordănescu (az alkalmazottak jelöltjei), Borislav Velmirovici (a nemzeti kisebbségek képviseletében).

A SRR igazgatótanácsába a következők kerültek be: Ruxandra Săraru, Radu Herjeu és Răzvan-Ioan Dincă (PSD), Radu F. Alexandru és Alexandra Bogdan (PNL), Liviu Popescu (USR), Bodoczi Annamária (RMDSZ), Dragoş Daniel Pătlăgeanu (Államelnöki Hivatal), Maria Ţoghină (kormány), Oana Rusu és Marius Dorian Tănase (alkalmazottak), Milan Manyura (kisebbségek), Sorin Faur (AUR).

Az igazgatótanácsi tagokat 4 évre nevezik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában