Koronavírus

2021.11.12. 12:38

Cîmpeanu: Nem egészségügyi alkalmazottak fogják elvégezni a diákok nyáltesztes szűrését

Az oktatási miniszter szerint ellehetetlenítené a diákok tesztelését, ha a feladatot az egészségügyi alkalmazottakra bíznák, mert az egészségügyben személyzethiány van.

Sorin Cîmpeanu pénteken a parlamentben a sajtónak elmondta, az egészségügyi minisztériumra az a feladat hárul, hogy dolgozza ki a diákok nyáltesztes szűrésének eljárását. Azt azonban kizártnak tartja, hogy a tesztelést egészségügyi alkalmazottak végezzék, mint ahogy azt a tanügyből többen is kérték.

A tárcavezető nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy az egészségügyi minisztérium milyen lehetséges variánsok közül választhat. „Az oktatási minisztérium kompetenciái nem terjednek ki a tesztelésekre” – jelentette ki.

Cîmpeanu hangsúlyozta, a nyáltesztes szűrés metodológiáját mielőbb ki kell dolgozni. „Még a nyáltesztek szétosztása előtt el kell készülnie, mert szörnyű lenne, ha nem tudnánk használni ezeket, amikor megérkeznek az iskolákba” – fogalmazott a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában