Tiltakozás

2021.11.11. 13:46

Az alacsony nyugdíjak és a Covid-igazolvány ellen tüntet néhány tucat nyugdíjas

A munkaügyi minisztérium előtt tüntet néhány tucat nyugdíjas az alacsony nyugdíjak és a az uniós digitális Covid-igazolvány ellen.

Az akcióban egy Galac és egy Vâlcea megyei nyugdíjasszervezet tagjai vesznek részt, mindkettő a romániai nyugdíjasszervezetek országos szövetségének alapítója.

A tüntetők tábláin a következő feliratok olvashatók: „Miért emelkednek az árak, ha nincs pénzünk?”; „A Tétlenség és a Társadalmi Mellőzés Minisztériuma arcátlanul átver, csizmában alszik és az országos nyugdíjalapból tömi a hasát”; „Állítsátok meg a románok, főleg a nyugdíjasok elleni tömegmészárlást”; „Nemet mondunk a kötelező oltásra, ingyenes tesztelést és megelőző kezelést akarunk”; „Nemet mondunk a zöldigazolványra!”.

Egy koporsót is magukkal vittek a helyszínre, amelyen a „Iohannis – a nyugdíjasok első számú sírásója” és a „Iohannis, Románia Terminátora” feliratok olvashatók.

A nyugdíjasok sérelmezik, hogy nem számíthatnak a hatóságokra a szegénység leküzdésében, a döntéshozók nem hoznak szigorú intézkedéseket a járvány visszaszorítására, ugyanakkor tömeges tesztelést és a megbetegedéseket megelőző gyógyszerek biztosítását követelik.

A fűtésszámlák növekedésére és az általános drágulásokra hivatkozva követelik továbbá a nyugdíjpont 15 százalékkal történő megemelését.

A nyugdíjasok a Cotroceni-palota előtt szándékoznak folytatni a tiltakozást.

Ezek is érdekelhetik