Haláleset

2021.11.01. 15:09

A lakosság segítségét kérik az ügyészek Aradon

Az ügyészeknek sikerült elkészíteniük annak a kislánynak a robotportréját, akinek a részben megégett holttestét egy aradi temető közelében találták meg vasárnap reggel, és a lakosság segítségét kérik a személyazonosság megállapítására. Az ügyészség engedélyezte, hogy a sajtó közzétegye a robotportrét. A fotót kísérő személyleírásban az olvasható, hogy az 5-6 éves kislány 110-120 centiméter magas volt, barna szemű, körülbelül 25 centiméteres barna hajjal. A halál 1-2 nappal a holttest megtalálása előtt következhetett be.

Pavel Palcu, az Arad megyei törvényszéki ügyészség ügyésze arról tájékoztatta vasárnap az AGERPRES hírügynökséget, hogy a kislány halálát egy kemény tárgy általi fejsérülés okozta. A tettes úgy akarta eltüntetni a nyomokat, hogy felgyújtotta a holttestet. Az ügyészek szerint a helyszíni vizsgálatok kimutatták a tűz nyomait is a holttest alatt. Az in rem nyomozás emberölés, halott- és sírgyalázás, illetve családon belüli erőszak gyanúja miatt zajlik.

A nyomozók megvizsgálják a környéken lévő magán- és közterületi térfigyelő kamerák által tárolt felvéteket is, és az országos gyermekvédelmi igazgatóság támogatásával ellenőrzik az állami intézményekben nevelkedő és eltűnt kiskorúak listáját. Ugyanakkor komplex genetikai-szakértői, fizikai-kémiai, toxikológiai szakvéleményt rendeltek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában