Tiltakozás

2021.09.20. 13:07

Az AUR meghatározatlan ideig parlamenti sztrájkba lép

Fotó: digi24.ro

Meghatározatlan ideig parlamenti sztrájkba lépnek a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) törvényhozói a bizalmatlansági indítvány napirendre tűzésének akadályoztatása miatt – jelentette be hétfőn Sorin Lavric, a párt szenátora.

A politikus közlése szerint a párt döntéséről már tájékoztatta a szenátus házbizottságát. Hozzátette, tisztában van azzal, hogy a tiltakozásuk nem éri el a célját, de szerinte ez az egyetlen módjuk felhívni a figyelmet „a visszaélésre”.

Sorin Lavric elmondta, az AUR szenátorai jelen lesznek a plénumban, az ülésterem erkélyén, de nem szavaznak, később pedig átmennek a képviselőházba tiltakozni. A párt törvényhozói az esti órákban részt vesznek az uniós Covid-igazolvány bevezetése ellen tervezett tüntetésen a kormánypalota előtti téren – tette hozzá.

A politikus elmondta, a parlamenti sztrájkot csak akkor szüntetik be, ha a bizalmatlansági indítványt a két ház együttes plénuma megvitatja, majd szavaz róla. „Ez nem fog megtörténni a Nemzeti Liberális Párt kongresszusáig, nincsenek illúzióink” – jelentette ki az AUR szenátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában