Egészségügy

2020.11.15. 18:09

Orban az intenzív terápiás osztályok kapacitásának növelését kéri

Az intenzív terápiás osztályok kapacitásának növelését kérte vasárnap, a beavatkozásokat irányító országos központ Ciolpani-ban összehívott gyűlésén Ludovic Orban miniszterelnök.

Forrás: INQUAM Photos, Octav Ganea

A gyűlést követő sajtótájékoztatón Orban közölte: a közegészségügyi igazgatóság és a katasztrófavédelem közös csapatokat fog létrehozni, amelyek minden intenzív terápiás osztályt leellenőriznek majd az országban, megvizsgálják a gázberendezéseket, és felmérik a páciensek és orvosok biztonságát.

A miniszterelnök felkérte az üggyel foglalkozó szakértőket, hogy minden erejükkel segítsék a Piatra Neamţ-i tűzesetet kivizsgáló ügyészek munkáját a tragédia okainak és körülményeinek mielőbbi felderítése és a felelős személyek azonosítása érdekében.

Hozzátette: kérte, hogy humánerőforrás-mozgósítással támogassák a közegészségügyi igazgatóságokat és a mentőszolgálatokat, amelyek fokozott túlterheltséggel dolgoznak, valamint a kórházak, elsősorban az intenzív terápiás osztályok kapacitásának növelését.

Borítóképünkön Ludovic Orban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában