Aktuálpolitika

2020.10.27. 16:23

Romániának az OECD-hez való csatlakozás melletti elköteleződését hangsúlyozta Párizsban Ludovic Orban

Megbeszélést folytatott kedden a franciaországi látogatáson tartózkodó Ludovic Orban miniszterelnök a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárával, Angel Gurriával.

Fotó: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

A kormányfő beszédet mondott az OECD Tanácsának párizsi ülésén, hangsúlyozva Románia elköteleződését a szervezethez való csatlakozás mellett.

A kormány közleménye értelmében az OECD főtitkárával folytatott megbeszélésén Orban méltányolta, hogy Angel Gurria mandátuma alatt támogatta Románia csatlakozási kérelmét. A miniszterelnök beszélt arról is, milyen erőfeszítéseket tett Románia az OECD-hez való csatlakozás érdekében, a Tanács tagjaival folytatott beszélgetések során pedig utóbbiak hangsúlyozták, hogy Románia kellőképpen felkészült a csatlakozási tárgyalások elkezdésére, és méltányolták a kormány ez irányú erőfeszítéseit – áll a közleményben.

A román miniszterelnök ugyanakkor ismertette a kormány által elfogadott országos helyreállítási tervbe foglalt főbb prioritásokat, és hangsúlyozta a kormány elköteleződését a közlekedési infrastruktúra, digitális összekapcsolhatóság, ökológiai átmenet, városfejlesztés, egészségügy, mezőgazdaság, szociális védelem és kutatás-innováció terén tervezett beruházások mellett.

Borítóképünkön: Ludovic Orban Párizsban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában