Karanténtörvény

2020.07.14. 11:30

A szenátus jogi bizottsága ma folytatja a vitát a karanténtörvény tervezetéről

Kedden folytatja a vitát a karanténtörvény tervezetéről a szenátus jogi bizottsága, hogy a szenátoroknak legyen idejük tanulmányozni a benyújtott módosító javaslatokat, döntöttek hétfő este a bizottság tagjai.

Iuliana Scântei ülésvezető, a jogi bizottság alelnöke, mintegy két órai vita után kérte, hogy a testület kedden folytassa a megbeszélést, tekintve, hogy az ülés alatt is regisztráltak módosító javaslatokat, amelyek tanulmányozásához idő kell. Az ülés időpontját kedd reggel fogják közölni. A liberális szenátor javaslatát egyhangúlag fogadták el a bizottság tagjai.

A szakbizottság egyik tagjának javaslatára Iuliana Scântei azt is bejelentette, hogy kérni fogják az ügyben a Gazdasági és Szociális Tanács (CES) véleményezését is, gyorsított eljárással. 'Ma (hétfő – szerk. megj.) fel fogjuk kérni a CES-t, hogy holnap (kedd – szerk. megj.) küldje el véleményezését a törvénytervezet kapcsán, hogy holnap mi is elkészíthessük a szakbizottsági véleményezést' – mondta Scântei.

Az ülésen Raed Arafat belügyi államtitkár is jelen volt, Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter pedig telefonon konzultált a bizottság tagjaival. Szintén telefonon keresztül szólt hozzá a kérdéshez több civil szervezet képviselője, illetve több ügyvéd és orvos.

A járványhelyzetben és biológiai veszély esetén elrendelhető intézkedéseket szabályozó törvénytervezetet csütörtökön fogadta el a képviselőház. A felsőház jogi bizottsága pénteken kezdte el megvitatni a tervezetet, több technikai jellegű módosítást fogadva el. A szociáldemokrata szenátorok javaslatára a bizottság szombaton hétfőre halasztotta a megbeszélés folytatását.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában