Állami vállalatok

2020.06.12. 18:19

Ciolacu: A PNL aprópénzért akarja kiárusítani Romániát

A PNL-kormány megtámadta az alkotmánybíróságon a szociáldemokraták azon törvényét, amely megtiltja az állami vállalatok eladását, mivel a liberálisok 'aprópénzért akarják eladni Romániáért', állította pénteken Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke.

Fotó: George Calin

'Németország leállította az állami vállalatok eladását. Így óvja vállalatait a külföldi cégekkel szemben, amelyek a tőzsde jelentős zuhanása nyomán rendkívül könnyedén megszerezhetnék azokat! Romániában azonban a PNL-kormány megtámadja az alkotmánybíróságon a PSD-törvényt, amely megtiltja az állami vállalatok eladását! Mert a Nemzeti Liberális Párt semmiért akarja kiárusítani Romániát! (...) Mert a PNL már nem tud eleget tenni a 'barátoknak' tett ígéreteknek! Mert a PNL meg akarja tartani embereit a jól fizető állami tisztségekben! A PSD soha nem fogja engedni, hogy a román állam legértékesebb és legjövedelmezőbb javait aprópénzért eladják. A végsőkig küzdeni fogunk velük, hogy a CEC, a Hidroelectrica, au Otopeni repülőtér vagy a Transgaz ne kerüljön a PNL-szponzorok kezébe' – írta Ciolacu Facebook-bejegyzésében.

A liberális képviselők megtámadták az alkotmánybíróságon a képviselőház által döntő házként szerdán elfogadott törvénytervezetet, amely intézkedéseket ír elő a nemzeti érdekek védelmében a gazdaság terén, és többek között tiltja, hogy az állami vállalatok, társaságok két évig eladják az állami részesedéseket, jelentette be közleményben Florin Roman alsóházi liberális frakcióvezető.

Roman ezt azzal indokolja, hogy a törvény csak egy nacionalista manipuláció szociáldemokrata stílusban, amely alkalmazhatatlan, mert 'a PSD elfelejtette érvényteleníteni azt a törvényt, amely felhatalmazza a kormányt, hogy indokolt esetben privatizáljon, beleértve azt a módszert is, hogy értékesíti az állami vállalatok részvényeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában