Koronavírus-világjárvány

2020.04.08. 16:28

PSD: A kormány otthonmaradásra kényszerít

A Szociáldemokrata Párt (PSD) úgy véli, a kormány azért kényszeríti otthonmaradásra a romániaiakat, mert ,,tehetetlenségből vagy felelőtlenségből„ nem rendeli el a lakosság tömeges tesztelését, amint azt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlja, és ahogyan azok az államok cselekedtek, amelyek a leghatékonyabban kezelték eddig a koronavírus-világjárványt.

,,Románia munkaerejének 20%-a inaktív jelenleg a kormány által elrendelt megszorítások miatt. Ennél is súlyosabb azonban az, hogy a széles körű tesztelés hiányában nincs is perspektíva a gazdaság újraindítására. Ugyanakkor a szükségállapot bevezetése óta az érintett cégek még semmiféle támogatást nem kaptak a kormánytól a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak juttatásán kívül, amely intézkedést is a PSD-től másolták. Az Orban-kormány gyakorlatilag azért kötelez az otthonmaradásra, mert tehetetlenségből vagy felelőtlenségből nem rendeli el a lakosság tömeges tesztelését” – áll a PSD hivatalos Facebook-oldalán szerdán közzétett bejegyzésben.

A szociáldemokraták azt tanácsolják a kormánynak, hogy minél több állampolgárt teszteljen, biztosítson védőmaszkokat és kezdje el ,,ágazatról ágazatra„ újraindítani a gazdaságot.

,,Minden nap késlekedés a románok életszínvonalának csökkenését idézi elő” – mutat még rá a PSD.

 

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában