Koronavírus

2020.03.19. 15:01

Újabb három országot vettek fel a házi karantént indokló „sárga zóna” listájára

Három országot adtak hozzá azon államok listájához, ahol a koronavírussal diagnosztizált személyek száma meghaladta az 500-at. Azoknak, akik a listán szereplő országok valamelyikéből térnek vissza Romániába, házi karanténba kell vonulniuk.

Az úgynevezett sárga zónában lévő országok listájához hozzáadták Brazíliát, Csehországot és Portugáliát – informál az Agerpres hírügynöksége.

Az aktualizált lista az Országos Közegészségügyi Intézet honlapján található meg.

Az országos vészhelyzeti bizottság rendelkezése értelmében azoknak a román állampolgároknak, akik a sárga zóna valamely országából érkeznek Romániába, 14 napos lakhelyi elkülönítésbe kell vonulniuk.

Az Országos Közegészségügyi Intézet honlapján csütörtökön frissítették az adatokat, a sárga zóna új listáján a következő országok szerepelnek: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Kanada, Cseh Köztársaság, Dél-Korea (az ország azon része, ahol nincs karantén), Dánia, Svájc, Franciaország, Németország, Japán, Nagy-Britannia, Malajzia, Norvégia, Hollandia, Portugália, a Kínai Népköztársaság (azok a részek, ahol nincs karantén), Spanyolország, az Amerikai Egyesült Államok és Svédország.

Vörös zónának minősül a Kínai Népköztársaság Hupej régiója, a teljes Olaszország, Dél-Korea Daegu városa és Cheongdo megyéje és a teljes Irán. Aki ezen ország valamelyikéből érkezik Romániába, kötelező módon intézményes karanténba vonul.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában