Aktuálpolitika

2020.03.05. 14:32

Roman: A Cîţu-kormány a Pro Romániától és az ALDE-tól is kap majd szavazatokat

A beiktatásról szóló parlamenti szavazáson a Pro Románia és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) törvényhozóitól is kap majd támogató voksot a Cîţu-kormány – véli a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselőházi frakcióvezetője.

Az RFI-nek nyilatkozó Florin Roman azt mondta, a Pro Románia néhány képviselője és szenátora a korábbi kormányokat is megszavazta, noha a párt vezetősége előzőleg bejelentette, hogy alakulata nem támogatja a kabinetet, és az ALDE esetében is volt példa erre. „Persze, megpróbáljuk összegyűjteni a 233 szavazatot. (...) Lesznek voksaink a Pro Romániától és az ALDE-tól is” – nyomatékosította Roman.

A PNL alsóházi frakcióvezetője hozzátette, mivel a politikai válságon túlmenően egy esetleges koronvírus-járvány veszélye is fenyeget, az országnak „most nagyobb szüksége van a stabilitásra és a normalitásra, mint bármikor” – idézi Romant az Agerpres.

„A stabilitás azt jelentené, hogy mielőbb sort kerítenek a Cîţu-kormány beiktatásáról szóló szavazásra, és lenne egy teljes jogú kormányunk, amely megfelelően tudná kezelni az ország ügyeit ebben az időszakban” – fogalmazott.

Borítóképünkön: Florin Roman

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában