Hamarosan a közösségi terjedés fázisába léphet a járvány

Továbbra is fontos a felelősségteljes magatartás, a higiéniai szabályok betartása, főként az alapos kézmosás, a távolságtartás és a szájmaszk használata.

A koronavírus örökítőanyaga egyre inkább kimutatható a szennyvízben, így a koronavírus-fertőzés hamarosan a közösségi terjedés fázisába léphet – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője az M1 aktuális csatornán szerda este.

A vizsgálatokból arra lehet következtetni – figyelmeztetett Pándics Tamás –, hogy egyre több lesz a fertőzött, a növekedés mértéke viszont nagyban függ a lakosságtól.

A szakember felhívta a figyelmet, hogy továbbra is fontos a felelősségteljes magatartás, a higiéniai szabályok betartása, főként az alapos kézmosás, a távolságtartás és a szájmaszk használata.

Egyre több a koronavírus örökítőanyaga a szennyvizekben

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye szerint a 32. héten Budapesten és Debrecenben is enyhén növekedő tendenciát mutattak ki a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében. Viszont a szennyvízvizsgálatok által előre jelzett közösségi terjedés felgyorsulása megelőzhető a továbbra is érvényben lévő járványügyi megelőző szabályok betartásával.

 

Orosz Nagydíj: Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban
A vb-pontversenyben is vezető 35 éves pilótának ez az idei hetedik és pályafutása 96. pole pozíciója.
Az üvegházhatású gázok miatt 39 centiméterrel nőhet a tengerek szintje
Erre figyelmeztet egy nagy nemzetközi tanulmány.
Abortusztámogató számra dobálják a gyereküket a Tik Tokosok
Sokkoló trend terjed legújabban a Tik Tokon, több videóban is az látszik, ahogyan a szülők elkezdenek a gyerekükkel táncolni egy abortuszról szóló számra.
Tarolnak a muszlim nevek a franciaországi babák körében
Országosan 21 százalék felett van a tavaly született gyerekeknek adott muszlim nevek aránya.
Ijesztőre sikeredett az Amazon új otthoni drónja
Olyan biztonsági megoldást készítettek, amitől sokan alaposan elbizonytalanodtak.