Török-szíriai földrengés

2023.03.17. 17:51

Szíriai keresztény vezetőkkel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország további segítségnyújtást tervez.

Török-szíriai földrengés - Szíriai keresztény vezetőkkel tárgyalt Orbán Viktor

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök a szíriai keresztény egyházak vezetőit fogadta a Karmelita kolostorban pénteken - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

II. Efrém Ignác, a Szír Ortodox Egyház vezetője, József Absi, a Szíriai Melkita Katolikus Egyház vezetője valamint X. János, a Szíriai Görög Ortodox Egyház vezetője köszönetet mondott Magyarországnak és a kormánynak a februári földrengés után nyújtott segítségért. 

A természeti katasztrófa Törökországban és Szíria északi részében is súlyos károkat okozott emberéletben és anyagilag egyaránt. 

A sajtófőnök emlékeztetett: a Hungary Helps Programon keresztül Magyarország 50 millió forintot adott a Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy három mobil klinikai egységet helyezzen el a földrengéssel érintett szíriai térségbe. Ezen túlmenően Magyarország további adományok felajánlását tervezi a Nemzetközi Migrációs Szervezetnek (IOM), amelyet Szíria észak-keleti részén fognak szétosztani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában