Sopronbánfalva

2023.02.07. 14:52

Második napja tart a soproni stratégiai kormányülés

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével folytatódott a háromnapos stratégiai kormányülés a sopronbánfalvi kolostorban.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor és kormánya a háromnapos stratégiai kormányülés második napján Sopronban, 2023. február 7-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányülés elején áttekintették, hogy Magyarország milyen segítséget tud nyújtani a földrengés sújtotta Törökországnak. Továbbá az ukrajnai háborúról és annak nemzetközi összefüggéseiről, illetve az elhibázott brüsszeli szankciók gazdasági hatásairól is értekezik Orbán Viktor miniszterelnök a kormány prominens tagjaival. 

A tanácskozás kapcsán sajtónyilvános programot nem terveznek, ám utána csütörtökön kormányinfón számol be az eredményekről Budapesten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Nagy István agrárminiszter, Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Varga Judit igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (hátul, takarásban), Varga Mihály pénzügyminiszter, Farkas Ciprián soproni polgármester (Fidesz), Lázár János építési és közlekedési miniszter, Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (hátul, takarásban), Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Viktor miniszterelnök, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Csák János kulturális és innovációs miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára (b-j) a háromnapos stratégiai kormányülés második napján Sopronban 2023. február 7-én.

Sopron is számíthat az energiaválság idején ia kormány támogatására. A kihelyezett kormányülésen részt vett Farkas Ciprián polgármester úr

– írta közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter a sopronbánfalvi kormányülésről.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában