Koronavírus

2022.12.25. 09:33

Kína leállította a napi adatok közlését a járványról

Az egészségügy-minisztérium feladatait ellátó kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap leállította a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos napi adatok közlését, miután kétségek merültek fel a hitelességükkel kapcsolatban a fertőzésnek a korlátozó intézkedések feloldása utáni rohamos terjedése miatt.

Kórházba tolnak hordágyon egy beteget Sanghajban 2022. december 23-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Alex Plavevski

A bizottság közleményben tudatta, hogy az adatokat a közegészségügyi intézet számára továbbítja tájékoztatás és kutatás céljából. 

A közleményből nem derül ki, milyen gyakran történik az adatközlés. 

A rekordszámú új fertőzés ellenére a közegészségügyi intézet négy napja nem számolt be Covid okozta halálesetről. Kína korlátozta a koronavírussal kapcsolatos halálesetek definícióját, csak a tüdőgyulladásos és a légzőszervi megbetegedéseket számítják be a statisztikákba. 

Az Airfinity brit székhelyű egészségügyi adatbázis múlt heti becslése szerint Kínában naponta több mint egymillió ember fertőződik és ötezer hal meg. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem kapott adatokat a koronavírus-fertőzéssel kórházba kerülő paciensekről, amióta Peking enyhítette a korlátozásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában