Adománygyűjtés

2022.11.22. 18:34

Novák Katalin kárpátaljai gyerekeket fogadott a Sándor-palotában

Idén a köztársasági elnök a hazai családszervezetek adventi jótékonysági gyűjtésének fővédnöke.

Novák Katalin köztársasági elnök kárpátaljai gyerekeket fogad a Sándor-palotában 2022. november 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Kárpátaljai gyerekeket fogadott Novák Katalin köztársasági elnök kedden a Sándor-palotában.

A hazai családszervezetek idei adventi jótékonysági gyűjtésének Novák Katalin a fővédnöke. A befolyt adományokkal a kárpátaljai Ráton működő Szent Mihály Gyermekotthon árváinak karácsonyát szeretnék szebbé tenni.

Az orosz–ukrán háború miatt született az a döntés, hogy az idei adománygyűjtéssel egy kárpátaljai gyermekotthonnak segítsenek – közölte Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapító-elnöke a közmédiával.

Hozzátette: az adománygyűjtéssel a háború befejezésének fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet.

Az összegyűlt adományból karácsonyi vacsorával, játszóházi élménnyel és magyarországi utazással is szeretnék támogatni a gyerekeket. A szervezők célja az ehhez szükséges 1 millió forint összegyűjtése – mondta Király Nóra.

A Mentsük meg az árva gyermekek karácsonyát! elnevezésű online adventi gyűjtés az www.adjukossze.hu weboldalon zajlik december közepéig.

Biró Mária, a gyermekotthon vezetője elmondta: tizenhét, 5 és 21 év közötti gyermek érkezett Kárpátaljáról a fővárosba.

A Szent Mihály Gyermekotthon neveltjei részben állami árvaházakból, részben közvetlenül a gyereknevelésre képtelenné vagy alkalmatlanná vált családokból kerülnek ki. Ráton családi környezetben nevelkedhetnek 23 éves korukig, nappali tagozatos tanulmányaik befejezéséig – közölte az otthon vezetője.

A gyermekotthon területén négy családi házban élnek a nevelőszülők saját és befogadott gyermekeikkel.

Biró Mária elmondása szerint az adományból elsősorban a gyerekek karácsonyát szeretnék szebbé tenni, emellett házaik szigetelésére is szeretnének majd gyűjteni.

Úgy fogalmazott: arra a szeretetre, amit budapesti látogatásukkor kaptak a gyerekek, nagy szükségük van ebben az embert próbáló időben, és életre szóló élménnyel gazdagodhattak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában