Katasztrófa

2021.12.31. 12:56

Hatalmas tűzvész pusztít az amerikai Colorado államban

Tűzvész miatt mintegy 30 ezer embernek el kellett hagynia otthonát csütörtökön az egyesült államokbeli Colorado államban – közölték a helyi hatóságok.

A szél hatására több kisebb tűz egyesült egy naggyá az Egyesült Államok nyugati részén elterülő államban, és emiatt elővigyázatosságból két kisváros – Louisville és Superior – csaknem minden lakóját evakuálni kellett – jelentette be Boulder megye seriffjének hivatala.

Körülbelül 370 lakóház már leégett, és további 210 veszélyben van. De több ipari és kereskedelmi épületet is fenyeget a tűz, néhány szálloda és áruház már szintén leégett. Eddig hat sérült áldozat van, és 650 hektárnyi növényzet pusztult el a megyében – tette hozzá Joe Pelle megyei seriff.

A dpa német hírügynökség megjegyezte, hogy Coloradóban télen szokatlan az ilyen súlyosságú tűzvész, de magyarázza ezt a rendkívül nagy szárazság. A kezdeti kisebb tüzeket leszakadó villamosvezetékek okozták a száraz növényzetben.

Jared Polis coloradói kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett ki a tagállam katasztrófa sújtotta részén.

Borítókép: Házak égnek erdőtűzben a Colorado állambeli Superior településen 2021. december 30-án. Fotó: MTI/AP/David Zalubowski

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában