abszurd

2021.04.01. 22:07

Varga Judit: az európai baloldal mindenkit elhallgattatna, akivel nem ért egyet

Az európai baloldal mindenkit elhallgattatna, akivel nem ért egyet, és amikor lehetősége van rá, ezt meg is teszi – hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtök este a Facebook-oldalán.

Kedden Janez Jansa szlovén kormányfő felszólította Sophie in 't Veld holland liberális európai parlamenti (EP-) képviselőt, hogy távozzon az EP demokráciafigyelő csoportjának éléről, mert nem tette lehetővé, hogy levetítsenek egy videoösszeállítást a szlovén médiahelyzettel kapcsolatos parlamenti vitában.

Varga Judit megjegyezte, jól ismerik Sophie in 't Veld holland képviselőt, „akinek már egy évtizede a kedvenc hobbija Magyarország rágalmazása”.

Hozzátette, a képviselő „abszurd módon” az Európai Parlament szlovéniai médiaszabadságot vizsgáló munkacsoporti meghallgatásán tiltotta meg a szlovén miniszterelnöknek, hogy nyilvánosan bemutasson egy a témával kapcsolatban készített videofelvételt.

„Az ülést vezető képviselő önellentmondásokba keveredve, kioktató hangnemben magyarázkodva utasította el a szlovén miniszterelnök kérését” – fogalmazott Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter azt írta: ez újabb bizonyíték arra, hogy a „jogállamisági” ülések nem a demokráciáról és az alapjogokról, hanem a jobboldali vezetésű országokkal szembeni politikai boszorkányüldözésről szólnak.

„Több tiszteletet Közép-Európának! Több tiszteletet a közép-európai állampolgároknak!” – zárta bejegyzését Varga Judit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában