Ország-világ

2020.09.14. 09:44

Izraeli képviselő: az rendben van, hogy a magyar baloldal egy neonáci jelöltet támogat?

Váratlan helyről kapott éles kritikát a baloldali összefogás az október 11-én esedékes szerencsi időközi országgyűlési választások miatt.

A hazánk fontos szövetségesének számító Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök vezette Likud nevű jobbközép párt parlamenti képviselője ugyanis nem bírt elmenni szó nélkül amellett, hogy a magyar baloldal egy neonáci párthoz tartozó jelöltet, az antiszemita hangadóként ismeretes Bíró Lászlót támogatja a jövő hónapban sorra kerülő voksoláson – írja a Magyar Nemzet.

Mint arról korábban a lap is beszámolt, Bíró László egyáltalán nem riad vissza attól, hogy antiszemita nézeteit kifejezésre juttassa a közösségi médiában. A Jobbik politikusa a közösségi oldalán nemrég Budapestet Judapestnek nevezte és mostani szövetségeseit, a Gyurcsány-párt tagjait nemes egyszerűséggel szemkilövetőknek minősítette. Mindezek után

a DK, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum is felsorakozott a jobbikos jelölt mögé.

Ezt elégelte most meg Osnat Mark, aki egy az izraeli baloldalnak címzett Facebook-bejegyzésben felszólalt az ellen, hogy az izraeli baloldal képmutató módon a fasisztákkal való szövetkezéssel vádolja a Likudot, miközben európai barátaik egy nyíltan antiszemita jelölt mögött sorakoznak fel.

„Emlékeztek, amikor Tamar Zandberg (a szélsőbaloldali Meretz nevű párt politikusa – a szerk.) azt mondta, hogy a Likud a nácik barátja? Nos, úgy tűnik, a magyar baloldal pedig Tamar Zandberg barátja, ugyanis egy határozottan antiszemita, neonáci párthoz tartozó jelöltet támogatnak.”

A politikus asszony hozzáfűzte:

„Vannak olyan baloldaliak, akik az antiszemitizmus miatt sírnak, és vannak olyanok, akik támogatnak egy antiszemita jelöltet. Baloldali logika? Vagy inkább baloldali képmutatás? Majd te eldöntöd.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában