Segítségnyújtás

2023.04.11. 22:17

Magyarországon játszotta hazai mérkőzését az ukrán női kézilabda-válogatott

Az Ukrán Kézilabda Szövetség elnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől kért segítséget, hogy az ukrajnai biztonsági körülményekre tekintettel a mérkőzést Kisvárdán rendezhessék meg.

Az ukrán csapat tagjai ünneplik győzelmüket az Ukrajna Észak-Macedónia női kézilabda világbajnoki-selejtező mérkőzés visszavágója után a kisvárdai városi tornacsarnokban 2023. április 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésben osztotta meg a hírt, hogy Kisvárdán rendezték meg az Ukrajna–Észak-Macedónia női kézilabda világbajnoki-selejtező mérkőzést – adta hírül a Mandiner.

A külügyminiszter bejegyzéséből kiderül, hogy Magyarország azonnal északkeleti szomszédja segítségére sietett.

Természetesen mindvégig szem előtt tartottuk és tartjuk, hogy a sport és a sportolók nem lehetnek a háború vesztesei

– írja Facebookon.

Az ukránok igazi hazai környezetet teremtettek maguknak, a mérkőzés előtt a csapat kedvenc számai szóltak a hangszórókból, himnuszukat pedig Igor Grohotckij, az ukrán Voice győztese énekelte el. 

A mérkőzést 24-12 arányban Ukrajna nyerte, és kettős győzelemmel 24 év után ismét kijutott a világbajnokságra, Kisvárda pedig jelesre vizsgázott rendezésből – írja a szon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában