Labdarúgás

2022.07.06. 21:18

Dortmundból az Atlético Madridhoz szerződik Axel Witsel

A 33 éves középpályás szerződése lejárt a Borussia Dortmundnál, így ingyen kerül – egyelőre egy évre – a spanyol fővárosi klubhoz.

Az Atlético Madrid labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a belga válogatottal világbajnoki bronzérmes Axel Witsel.

A 33 éves középpályás szerződése lejárt a Borussia Dortmundnál, így ingyen kerül – egyelőre egy évre – a spanyol fővárosi klubhoz. Az új kontraktus aláírására még nem került sor, de az Atlético Madrid közölte, hogy már megállapodott a futballistával.

Witsel a Standard Liege-nél lett profi labdarúgó 2006-ban, majd 2011-től a Benficában, 2012 és 2017 között pedig a szentpétervári Zenitben játszott. Ezt követően a kínai Tiencsin Csüancsienben töltött egy idényt, majd 2018-tól a Borussia Dortmund játékosa volt. A belga válogatottban – mellyel a 2018-as, oroszországi vb-n lett harmadik – eddig 124 alkalommal lépett pályára.

Borítókép: Axel Witsel, az Atlético Madrid első osztályú spanyol labdarúgóklub új, belga játékosa madridi bemutatásán 2022. július 6-án. Fotó: MTI/EPA/Atlético Madrid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában