Járvány

2021.03.05. 13:00

Ez sokaknak nem fog tetszeni: szakértők szerint futás közben is kell a maszk

Szakértők szerint szabadtéri sportolás közben is elengedhetetlen a szájmaszk használata. Az Oxfordi Egyetem professzorának jó oka van ezt állítani.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Good Morning Britainnek adott interjújában egy szakember azt mondta: kötelezővé kellene tenni a szájmaszk használatát a szabadtéri sporttevékenységeknél, így a futásnál is. Az Oxfordi Egyetem egészségtudományi szakának professzora szerint több szakértő is ezt javasolja – írja a Bors.

„A koronavírus a levegőben is jelen van, ezért kétségtelenül el lehet kapni, ha valaki belélegzi azt az adott esetben fertőzött levegőt, amit más kilélegzett” – mondta a professzor.

Ha szabadban sportol, akkor is fontos a távolságtartás vagy a maszk
Fotó: Shutterstock

 

Hozzátette: a szabadban kocogók jól tudják, hogy olykor érezhető a másik lihegése közben távozó levegő – ezt belélegezve kétségtelenül fennáll a veszély.

„Kocogsz, azt hiszed, jól vagy, később koronavírus-tüneteket produkálsz. Itt tulajdonképpen az történt, hogy inhaláltad a koronavírust. Elkaphattad bármelyik járókelőtől az utcán”

– mondta a szakember.

A professzor szerint ezért éppen olyan fontos kint is maszkot viselni, mint zárt tereken, hiszen nem tudhatjuk, hol és mekkora fertőzésveszély fenyeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!