Járvány

2020.05.16. 07:36

Spike Lee jövőre is elvállalja a zsűrielnökséget

Az idei hivatalos versenyprogram válogatását Cannes 2020 címmel más fesztiválokon is szeretnék bemutatni.

Fotós: AFP

Spike Lee jövőre is hajlandó elvállalni a koronavírus-járvány miatt idén elmaradt cannes-i filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnöki szerepét.

„Spike Lee nagyszerű! Tudatta velünk, hogy bármi történjék is, lojális marad hozzánk. Reméljük, jövőre meg tudjuk csinálni (a fesztivált)”

- mondta Thierry Frémaux, a cannes-i filmfesztivál igazgatója a Screendaily.com brit filmportálnak.

Az amerikai rendező Da 5 Bloods című filmjét versenyen kívül mutatták volna be a cannes-i filmfesztiválon. A Netflix-produkció azonban most június 12-én a streamingóriásnál debütál.

A cannes-i filmfesztivál elnöke, Pierre Lescure és az igazgató egyúttal arról is beszélt, hogy

az idei filmmustra elmaradása miatt alternatív formán gondolkodnak, Cannes 2020 címmel készítenek elő egy válogatást, amely azonban nem versenyprogram lesz.

A Variety.com értesülése szerint a válogatásba kerülő filmek címeit júniusban hozzák nyilvánosságra. A programot Cannes 2020 címmel számos soron következő filmfesztiválon, így Torontóban, Deauville-ben, Angouleme-ben, San Sebastiánban, New Yorkban, a dél-koreai Puszanban és a lyoni Lumiere fesztiválon is szeretnék bemutatni.

A velencei filmfesztivállal való együttműködés is terítéken van, de még nem született megállapodás a két mustra között.

„Megegyeztünk abban, hogy csináljunk valamit közösen, de még keressük a formáját” – mondta Lescure.

Az elnök szerint a cannes-i filmfesztivál elmaradása mintegy 5-10 millió eurós (1,7-3,5 milliárd forintos) veszteséget okoz, de ez nem rengeti meg az intézményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!